Terítő workshop

Információ

  • Helyszín: TestSzobrász Műhely - Budapest 1118. Kelenhegyi út 7-9.
  • Vezető/előadó: Pegán Attila
  • Tandíj/részvételi díj: 60000 Ft
  • Kategória: Manuális Kezdő, Haladó
  • Részvétel feltétele: Gyógytornász, masszőr, mozgásterapeuta, fizióterapeuta, edző, természetgyógyász képzettség.
  • Időpont: 2020. november 28-29. Naponta 9.00 - 17.00 között (1 óra ebédszünettel)

JELENTKEZÉS

____________________________________________________________________

Miről szól a képzés?

A képzésen a résztvevők a terítés speciális kötőszöveti és myofasciális technikáinak alkalmazását sajátíthatják el, melynek célja a sportolók prehabilitációjának támogatása, valamint a sportteljesítmény fokozásának elősegítése. A prehabilitáció a regenerálódást és a következő terhelésre való felkészülét jelenti és jellemzően verseny idényben fontos.

A terítő technika gyarapítja a masszőrök, gyógytornászok technikai kelléktárát, illetve tovább finomítja a gyakorlott fasciális, myofasciális kezelést végzők érintését. A terítés technikája egy azonnal alkalmazható és a már meglévő praxisba beépíthető alaptudás.

A workshop elvégzésért az amerikai NCBTMB masszázs szövetség által akkreditált 14 (CE)óráról szóló oklevél jár.

A terítés technikájáról

A terítés a fasciának olyan speciális nyújtása, ami kiegyenlíti a testben speciális sportmozgás következtében kialakuló feszültséget. Karbantartó és egyszerre integráló hatású, ezért fejleszti a mozgást és a testtudatot. A Terítő kezelés során elsősorban a kötőszöveti fascia felszíni rétegeit érintjük, ami a bőr felületétől a mély struktúrák határáig terjed.


A Terítés a hagyományos izom szemléletű gyógytorna, gyógy- sport- és relaxáló masszázsok gyakorlatától eltérően strukturális alapokra építikezik. Ezért a Terítő kezeléseket megelőzi a TestOlvasás, amelynek célja a testtartás, az ízületek állapotának, térbeli elhelyezkedésének felmérése. A Testolvasás eredménye alakítja ki a kezelés stratégiáját, menetét, illeszkedve az edző és az orvosi csapat előírásaihoz.

A terítést legjobban aktív sportolókkal való munkában lehet használni alapozás, vagy szezon közben, amikor nem szerencsés megbontani a test egyensúlyát, mivel az destabilizálja a jól megszokott és beidegzett mozdulatokat, potenciális sérüléseket okozva. A terítés megfelelő használata képes felszabadítani a szövetek felszíni rétegeit, ami nagyobb mozgásterjedelmet, szabadságot és energia megtakarítást eredményez, ami a sportolóknál a sérülés megelőzését, vagy akár a teljesítmény javulását is jelentheti.

A Terítő workshop felépítése:

  • A Strukturális Integráció történeti áttekintése

  • TestOlvasás elsajátítása

  • Terítő fogások bemutatása és gyakorlása testszerte

  • Terítő kezelések adása a jelenlévő sportcsapat tagjainak

A képzés vezetője:

 

Pegán Attila, a képzés vezetője (balról a harmadik) több, mint 20 éve dolgozik különböző manuális terápiákkal. Tudását sokféle nemzetközi képzésen mélyítette el, többek közt Thomas Myers mellett  “Anatomy Trains” (ATSI, korábban KMI) haladó terapeuta képesítést szerzett. A TestSzobrász kezelések és a képzés is erre a koncepcióra épülnek és a Dr. Ida P. Rolf által elindított tradícióhoz a Strukturális Integrációhoz hűek. 

A TestSzobrász képzés hazánkban egyre népszerűbb, idén a 9. évfolyam indult.


JELENTKEZÉS

 

Kép forrás: Summer photo created by freepik - www.freepik.com