Terítő workshop

Információ

 • Helyszín: TestSzobrász Műhely - Budapest 1118. Kelenhegyi út 7-9.
 • Vezető/előadó: Pegán Attila
 • Tandíj/részvételi díj: 55000 Ft
 • Kategória: Manuális Kezdő, Haladó
 • Részvétel feltétele: Gyógytornász, masszőr, mozgásterapeuta, fizióterapeuta, edző, természetgyógyász képzettség.
 • Időpont: 2019. November 30. - December 1.
  Naponta 9.00-17.00 óra között

JELENTKEZÉS

____________________________________________________________________

A Terítő workshop a sportolókkal való munkában hasznlált speciális kötőszöveti és myofasciális technikák alkalmazását mutataja be.

A Terítés a testtartás szervének, avagy a fasciának olyan speciális nyújtása, ami kiegyenlíti a testben speciális sportmozgás következtében kialakuló feszültséget. Karbantartó és egyszerre integráló hatású, ezért fejleszti a mozgást és a testtudatot. Anatómiailag a kötőszöveti fascia felszíni rétegeit jelenti, ami a bőr felületétől a mély strukturák határáig terjed.

A Terítés a hagyományos izom szemléletű gyógytorna, gyógy- sport- és relaxáló masszázsok gyakorlatától eltérően strukturális alapokra építikezik. Ezért a Terítő kezeléseket megelőzi a TestOlvasás, aminek az eredménye alakítja ki a kezelés stratégiáját, menetét, illeszkedve az edző és az orvosi csapat előírásaihoz.

A workshop alkalmával elsajátítható alapfogás a terítés, ami gyarapíthatja a masszőrök technikai kelléktárát, illetve tovább finomítja a gyakorlott fasciális, myofasciális kezelést végzők érintését. A terítés technikája egy azonnal alkalmazható és a már meglévő praxisba beépíthető alaptudás.

Bemutatásra kerül és elsajátítható az alapszintű TestOlvasás, ami nagyot lendít a már meglévő praxisban dolgozók munkájának hatásosságán.

A workshop +1 napján egy komplett sportcsapat kezelésére nyílik lehetőség.

A terítés legjobban aktív sportolókkal való munkában lehet használni alapozás, vagy szezon közben, amikor nem szerencsés megbontani a test egyensúlyát, mivel az destabilizálja a jól megszokott és beidegzett mozdulatokat, ami a sérülés veszélyt jelethet, viszont a rendszeres egyéb kezelések leginkább a fáradtságot képesek oldani.

A terítés megfeflelő használata képes felszabadítani a szövetek felszíni rétegeit, ami nagyobb mozgásterjedelmet, szabadságot és energia megtakarítást eredményez, ami a sportolóknál a sérülés megelőzését, vagy akár a teljesítmény javulását is jelentheti.

A Terítő workshop felépítése:

 • A Strukturális Integráció történeti áttekintése
 • TestOlvasás bemutató és gyakorlás
 • Terítő fogások bemutatása és gyakorlása testszerte
 • Terítő kezelések adása a jelenlévő sportcsapat tagjainak

Ajánlott bejegyzés és angol nyelvű cikk az alábbi linken érhető el: Hogyan dolgozunk sportolókkal

A workshop elvégzésért az amerikai NCBTMB masszázs szövetség által akkreditált 14 (CE)óráról szóló oklevél jár.