Fascia, a testtartás szervrendszere - Medicina

Ár: 5200 Ft

A Fascia, a testtartás szervrendszere az első magyar nyelvű átfogó mű a kötőszövetről és azon belül is a fasciáról. Szakmai körökben egyre is- mertebbé válnak a fascialis technikák, használatuk terjedőben van, mégis beható és rendszerezett ismereteket most először kapnak kezükbe a szak- emberek és az egészségük iránt érdeklődő olvasók.

PEGÁN ATTILA két évtizedes nemzetközi szakmai tapasztalattal a háta mögött vállalkozik arra, hogy végig vezesse az olvasót a fascialis rendszer hálózatán. A sejtek életének fascialis vonatkozásaitól, a szövetek alakítá-

sában játszott szerepén át az emberi testet a folytonosság és a részek közötti kapcsolatok új di- menziójába helyezi. Lehetőséget kínál ezáltal egy holisztikus nézőpont kialakítására, ahonnan az emberi test szerveződése és mozgása logikussá válik, és funkcionális értelmet is kap.

A könyvben ritkán látható, impozáns képanyag segíti a fascia képi világának megismerését. Több tudományos terület, kutatási irányzat és a fő fascialis terápiák mellett bemutatja a világszerte is- mert Anatomy Trains gyűjtemény speciális fotósorozatát és Dr. Jean-Claude Guimberteau élő szövetekről készített felvételeit is. A könyv részletesen tárgyalja a regionális anatómiát, az ideg- rendszer, az emésztő szervrendszer és a mozgás szervrendszer esetében is, ezért a könyv kisebb anatómiai atlaszként is megállja a helyét.

A szerző elsődlegesen olvasmányos, ismeretterjesztő műnek szánja a könyvet, amelynek ott van a helye referenciagyűjteményként minden gyógyítással és emberekkel foglalkozó szakember és érdeklődő laikus könyvespolcán.

Ahogy Thomas Myers is kiemeli a könyv előszavában: a kötet „megbízhatóan szintetizálja számos kutatási irányzat eredményét egy könyvben – ezzel sok időt és energiát spórolva az olvasónak! ... Akár érintéses terápiák gyakorlója, gyógytornász, pszichológus, edző, táncos, testnevelő tanár vagy, ez a könyv kitágítja a gondolkodásodat, és ha hagyod, azzal együtt a praxisodat is.”

A Kosárba teszem gombra kattintva a Medicina Kiadó webshopjára kerül a vásárló, ahol a könyvet online módon tudja megvásárolni.