Strukturális Jóga tanfolyam

Oktató: Mogyorósy Krisztina

Helyszín: TestSzobrász Műhely

Budapest 1118. Kelenhegyi út 7-9.

Tanfolyam ára: 70000 Ft

IdőpontokKeddenként 18.30-20.00 között személyesen 

2024. január 9, 16, 23, 30,

2024. február 13, 20, 27 és március 5, 2024. március 19, 26 és április 2, 9.

az alábbi napokon 18.30-20.00 között online formában

2024. február 6. 

2024. március 12.

 

 

JELENTKEZÉS

 

A Strukturális Jóga egy prehabilitációs szemléletű, tudatos mozgásforma, melynek elsődleges céljai a mozgásrendszer fejlesztése és a harmonikus, egyenletes feszültségű testtartás kialakítása. Eszközei: jógapózok (ászanák) és légző gyakorlatok (pránájáma), a pilates alapelvek, koncentrációs és relaxációs technikák, valamint egyéb mozgásterápiás módszerek. 

A Struktúrális jóga tanfolyam tematikájában a TestSzobrászat 12 kezelését követi és mozgásban eleveníti meg a test myofasciális rendszerét. A 12 jógaóra egymásra épülve, a test geometriai formáját és az azt összetartó myofasciális struktúráit, erővonalait és anatómia törvényszerűségeit veszi alapul, ami meghatározza az órák fókuszát. Minden óra egy csúcspózban végződik, amit az óra anyaga lépésenként épít fel. A csúcspózokhoz vezető gyakorlást minden résztvevő a saját testtartás mintájától függően képes végezni. A cél a saját testtartásminta megismerése és az egyes órák tananyagát képző testerületeken a testtartást fenntartó minták fellazítása. A résztvevők a tanfolyam végére a saját testüknek megfelelő jógagyakorlat sort lesznek képesek összeállítani, amelynek otthoni gyakorlásától jól érezhető és könnyen követhető fejlődés várható.        

Az első 8 óra az egyes testrészeket és testtájakat érintő myofasciális meridiánok jógapózokban való megismeréséről szól. Ebben a szakaszban a felszín felől a mélyebb rétegek felé halad a gyakorlás és a felfedezés. 

A második szakaszban 4 óra a figyelem, a légzés és a mozgás összehangolásával igyekszik elmélyíteni a jógapózok gyakorlását a saját testtartáshoz illeszkedő és áramló módon. Ebben a szakaszban a korábbi órák alatt megmozgatott felszíni és mély szöveti rétegek összehangolása zajlik. 

Az egész tanfolyam, és azon belül az egyes órák is progresszív módon építkeznek. Az egyszerűbb gyakorlatoktól a komplexebbek felé, a külső rétegektől a mélyebbek felé, a durvább testérzetek szintjétől az egyre finomodóbbak felé haladnak. 

A tanfolyam programjában elhelyeztünk két online órát is, hogy a fenti szakaszok között az órákon és az egyéni gyakorlás kapcsán szerzett tapasztalatok, élmények egyeztetésre és feldolgozásra kerülhessenek.  

A tanfolyam célja:

  • a TestSzobrász kezelések hatásainak mozgásban való továbbfejlesztése

  • a saját testtartás minta felismerése és tudatos fejlesztése

  • a jógapózok anatómiájának megismerése

  • testtartás megújítása

  • a vízszintes egyensúly és a függőleges összerendeződés megteremtése

  • mozgásminták fellazítása és újratanulása 

  • a szabadabb mozgás megteremtése 

  • testérzet figyelő képesség, a testtudat és testkultúra fejlesztése

  • mozgástanilag egy olyan tudás átadása, ami az alapoktól vezet el az összetettebb gyakorlatok kivitelezéséig

  • hosszú távú gyakorlás megalapozása

 

JELENTKEZÉS