Strukturális JÓGA

Oktató: Mogyorósy Krisztina

 

Időpontok:

Gyakorló óra: kedd 18.00 – 19:30

Stresszoldó óra: csütörtök 19.00 – 20:30

 

Helyszín: TestSzobrász Műhely - Budapest 1118. Kelenhegyi út 7-9.

 

A Strukturális Jóga egy preventív szemléletű, tudatos mozgásforma, melynek elsődleges céljai a mozgásrendszer fejlesztése és a harmonikus, feszültségmentes testtartás kialakítása. Eszköze a teljes jóga rendszer harmadik és negyedik ága, azaz a jógapózok (ászanák) és a légzéstechnika (pránájáma).

A TestSzobrász Műhelyben két, egymást kiegészítő, csoportos foglalkozásra lehet jelentkezni. Mindkét óratípusra jellemző az elmélyültség, valamint, hogy a hatha jóga gyakorlatai egyéb, modern kori technikákkal és szemlélettel is kiegészülnek. A különbség abban áll, hogy a gyakorló óra nagyobb erőfeszítést és precizitást igénylő jang típusú gyakorlás, míg a stresszoldó óra egy könnyedebb, megengedőbb jin jellegű óratípus.

A gyakorló órán az erőteljesebb jógapózok precíz, tudatos gyakorlásán van a hangsúly, az anatómia törvényszerűségeinek és a testtartás hozott mintáinak figyelembevételével. Az órákon főként alap jógapózok és a testtartást meghatározó légzőgyakorlatok kerülnek elő, amik dinamikus elemekkel, fascia lazító technikákkal bővülnek ki. A precíz gyakorlás komolyabb összpontosítást kíván, így fejleszti a koncentrációt. Az órát vezetett relaxáció zárja.

A stresszoldó óra célja a testi és mentális feszültségek oldása. Az órát az SMR (Self Myofascial Release) henger használattal indítjuk, amit ízület-mobilizációs-, és egyszerűbb nyújtó gyakorlatok követnek. A testet egyéb önmasszázs technikákkal lazítjuk tovább, külön hangsúllyal a “stresszgyűjtő zónákon”. A légző gyakorlatok és relaxációs technikák pedig segítenek kiegyensúlyozni az idegrendszert. Az órát különböző fókuszú vezetett relaxáció zárja.

Ár: az órákon napi jeggyel és bérlettel lehet részt venni

  • napijegy: 3000.-
  • 5 alkalmas bérlet: 14000.- (6 hétig érvényes)
  • 10 alkalmas bérlet: 26000.- (12 hétig érvényes)


Időpont foglalás a csoportos órákra