TestSzobrászat - A Strukturális Integráció magyar változata

Az év elején még egész más kilátásokkal indultunk és más fókusszal terveztük a TestSzobrász tennivalókat ez évre. Az évindító posztban felvázoltam a fontosabb tennivalókat és néhány meglepetést is ígértem. A hosszú hallgatásnak az volt az egyik fő oka, hogy ugyan a szélesebb közönségünk elől rejtve, de a háttérben nagyon komoly munka folyt, ami 2020. június 11-én hivatalos formát is öltött: A TestSzobrászat nemzetközi akkreditációt kapott a IASI (International Association of Structural Integrators), azaz a Nemzetközi Strukturális Integrátorok Szövetségétől!

A Strukturális Integrációról angolul itt olvashatsz.

Ezzel a több, mint 10 éves oktatás és iskola szervezés eredményeképpen a TestSzobrászat hivatalosan is az első és egyetlen magyar Strukturális Integrációt okatató iskola lett, SEPTUM WORK néven. Ezzel a világ 21. ilyen iskolája lettünk, Németország, Nagy-Britannia, az USA, Japán, Brazilia és Ausztrália után Magyarország is felkerül a térképre! 

Nagyon komoly szakmai elismerés ez számunkra és a köszönet a képzésben megfordult Inasokat és modelleket is illeti. Az elkötelezettségük és befektetett idejük, energiájuk is kellett ehhez az elismeréshez.    

A munka természetesen nem áll itt meg. A nemzetközi szabályozás és az országonként eltérő törvények nem alkotnak egységes keretet. A hazai szakmai fejlődésen és elismertségen alapuló  szakmaiasodás, szakmává és hivatássá válás lesz a következő évek feladata, munkája. A célunk az, hogy mindenki számára elérhető legyen a TestSzobrászat, amihez megfelelő szabályozási háttér és hivatalos hazai minősítés is szükséges.


 

Vélemény, hozzászólás?