Képzés

A fizikai valóság tréningje

A TestSzobrász képzés egy 2 éves, Mentorképzésen alapuló, 4 félévből álló, 644 tanórai és 60 óra gyakorlati elfoglaltságot tartalmazó tanfolyam. A képzés gerincét az emberi test holisztikus megismerése jelenti, aminek alapja a fasciális anatómia, a kötőszöveti érintés és a tiszta kommunikáció.

 

1. Félév - TestSzobrászat - A 12 kezelés

a TestSzobrászat 12 kezelésének megkapása és megfigyelése (60 óra)

 

A képzés 1. és 2. féléve modul szerűen, önállóan is elvégezhető. Az 1. félév ideális lehet azok számára, akik a TestSzobrászatot a színfalak mögül, saját tapasztalatuk által, a 12 kezelésen keresztül szeretnék megismerni. Ennek a félévnek az elvégzése biztosítja a TestSzobrászat körülményeinek és hatásának megismerését, ami szükséges a képzésben való továbbhaladáshoz. Az 1. félév azonban elvégezhető önnmagában is azok számára, akik csak a kezeléseket szeretnék kipróbálni. Jellemzően ilyenek lehetnek a társterületen dolgozók, vagy más érdeklődésűek, akik nem kívánnak hivatás szerűen a TestSzobrászattal foglalkozni. Az 1. félév nyitott mindenki számára. A részvétel jelentkezés, és előzetes elbeszélgetés alapján biztosított.

- Rendszerint minden évben szeptember végén indul a képzés új évfolyama.

 

 

2. Félév - Fasciális Lazítás

a TestSzobrászat 3 kezeléses szériája

(194 tantermi óra + 60 óra saját praxisban elvégzett kezelések és egyéb gyakorlat)

 

A 2. félév tananyaga a TestSzobrászatot jellemző kötőszöveti érintés, másnéven myofasciális lazitás (myofascial release) helyes és testreszabott alkalmazásának elsajátítása. Lényege a testtartás változás létrehozása. Ehhez a mélyremenő anatómiai ismeretek mellett TestOlvasást, stratégiaalkotást, kommunikációt, etikát és praxisépítést/marketinget  tanulnak a résztvevők. Ennek a félévnek elvégzése távlatokat nyithat masszőrök, gyógytornászok és egyéb érintéses technikán alapuló terápiákban jártas szakemberek számára. Paradigma váltás lehetséges az emberi test és a testtartás értelmezésében és fejlesztésében.
A 2. félév előfeltétele az 1. félév elvégzése, vagy bármilyen érintéses terápában szerzett tapasztalat, gyakorlat. 

Az ebben a félévben elsajátítható tudásanyag és technikai kelléktár értékes és egyedülálló szakmai fejlődéssel szolgál a pályát most kezdőknek, vagy éppen a rutinos masszőröknek, gyógytornászoknak is.

- Rendszerint minden év márciusában indul a félév.

 

 

3. Félév - Fasciális Integráció

a TestSzobrászat 12 kezeléses szériája (294 óra)

 

A 3. Félév tananyaga a testtartás fejlesztésének kiterjesztése és elmélyítése. A képzésben eddig megszerzett ismeretek, a  már megtanult kötőszöveti technikák és egyéb kompetenciák  ebben a félévben a TestSzobrászat 12 kezeléses szériájában kerülnek újraértelmezésre. Az Anatómiai Vonalak mentén az egyes kezelések területei vezetnek végig az emberi test design-ján és adnak lehetőséget a minden eddiginél mélyebb és testreszabottabb munkához. A résztvevők megismerkednek a 12 kezeléses széria logikájával, a test belső, fasciális rendszerével és képessé válnak hosszan megmaradó és mélyreható változást létrehozni az emberi testben, szellemben és lélekben. 

- Rendszerint minden évben szeptember végén indul a 3. félév, a képzés 1. félévével
párhuzamosan.

 

 

4. Félév - Strukturális Integráció

a TestSzobrászat 12 kezeléses szériájának gyakorlata (96 óra)

 

A 4. Félév tananyaga 2 teljes, 12 kezeléses, szupervízióval kísért széria végigvitele. Ebben az utolsó félévben az önálló TestSzobrász munka végzése és bemutatása a feladat.

Abban az esetben, ha a 3. félév végén a képzés vezetői valamely kompeteciában vagy tudásban fejlesztendőt jelölnek ki, akkor ez a félév tartalmazhat pótlólagos hétvégi kurzusokat. 

- Rendszerint minden év márciusában indul a félév, a képzés 2. félévével párhuzamosan.

 

 

 

Képzési tájékoztató

A képzés vezetője: Pegán Attila
Műhely szupervízor: Szerencsés Ferenc
A képzés időbeosztása rövidebb intenziv, tantermi elfoglaltságot jelent, amelyet részenként hosszabb gyakorlási, érlelési periodus követ.

A TestSzobrász képzés bármely részén való részvételnek előfeltétele a tandíj, vagy a tandíj esedékes részletének befizetése.

A képzéshez többféleképpen tudsz csatlakozni:

  • a képzés résztvevőjeként értékes és munkádban azonnal használható tudást szerezhetsz a krónikus tünetek és panaszok kezelésében
  • ingyenes bemutató kezlésekre látogathatsz a képzés során
  • jelentkezhetsz bemutató modellnek a képzés vezetőjéhez, illetve modellnek a képzésben résztvevőkhöz

Az SIPics fényképösszehasonló program egy kétablakos, fénykép böngésző alkalmazás, kifejezetten Strukturális Integrációt végző szakemberek, iskolák és klinikák részére fejlesztve.