A komfort zóna - ahol a csodák történnek

Elterjedt az a spirituális és coaching felfogás, amelyben a jelenlegi élethelyzet a komfortzóna nevet kapta. Itt megszokott, jól berendezett, ismerős dolgok, emberek és helyzetek léteznek. Nagyon nem kell magunkat törnünk azért, hogy a megszokott életvitel zavartalanul működjön.

Elrugaszkodás az ismeretlenbe

Mégis, a komfortzónából való kilépés azzal a reménnyel kecsegtet, hogy az jobb, másabb lesz, mintha a komfortzónánkban maradnánk. Az innen való kilépés megváltoztathatja életünket, viszonyainkat és fejlődni tudunk majd. Az elrugaszkodás, avagy a komfortzónán kívüli területek, élethelyzetek azok, amelyekben a jelenlegi gátakat, nehézségeket, konfliktusokat fel lehet oldani, meg lehet oldani. Ez merész lépés, mivel a komfortzónán kívüli terület, lét ismeretlen, más jellegű képességekre, viszonyulásra, esetleg ismeretekre van szükség az ottani navigálásban.

A diszkomfort zóna

Ezzel szemben a diszkomfort definíciója érdekes: a kellemetlen, fájdalmas ingerek okozta élményminőség. Ezt nevezhetjük a diszkomfort zónának, vagyis a komfortzónán kívüli életnek. Hihető, hogy a komfortzónából kilépve a diszkomfortban találjuk magunkat? A fejlődéshez, a problémák megoldásához diszkomfortba kell mennünk?

Vagy sokkal inkább az a helyzet, hogy a jelenlegi élethelyzetünk a diszkomfort zóna? Hogy itt olyan emberekkel vesszük körbe magunkat, akikkel olyan kapcsolatokat és élethelyzeteket alakítunk ki, amelyek élményeinket, fájdalmassá és kellemetlenné teszik?

A TestSzobrászat kapcsán arra a megállapításra jutunk, hogy a kezeléseinket felkeresők a kellemetlen, fájdalmas ingerek okozta élményminőségtől szenvednek, és valójában a diszkomfort zónában élnek. A testi és lelki fájdalmak különféle megnyilvánulásaival keresik fel az emberek a TestSzobrászokat. Valakinek a háta fáj, másoknak lelki eredetű gondjaik vannak, némelyek érintésfóbiásak, mások rehabilitációt várnak a kezelésektől.

A közös mindegyikükben, mindegyikünkben, hogy komfortot keresünk. Mindannyian csak jól akarjuk érezni magunkat a bőrünkben. A diszkomfort az életünkben eljutott arra a szintre, hogy már nem tartható fenn tovább.

Tapasztalataink szerint a TestSzobrászat a diszkomfortból a komfort zónába vezető utat jelenti, oda ahol a csodák történnek. 

 


 

Vélemény, hozzászólás?