A leggyakrabban feltett kérdés a TestSzobrászattal kapcsolatban

A testtartás fejlesztésének manuális módszere a TestSzobrászat, amivel kapcsolatban a vendégeinktől rendszeresen, csodálkozások közepette ezt a kérdéset kapjuk:

Miért nem ismeri mindenki ezt a módszert?

A rövid válasz: a TestSzobrászat egy személyre szabott szolgáltatás, amelynek híre jellemzően a fősodratú médián kívül szájról-szájra terjed: nincs jobb reklám az elégedett Vendégnél.

A hosszabb válasz: A TestSzobrászat újdonsága és a személyes megtapasztalását feltételező terjedése miatt. 

A hosszú válasz a múltban gyökerezik. Dr. Ida P. Rolf, miután megalapította a Rolfing Intézetet, élete utolsó tíz évében összesen 190 Strukturális Integrátort képzett ki. A TestSzobrászat - a Strukturális Integráció magyar változata -, az Ida Rolf-i hagyományt követi, Pegán Attilától származik, aki Tom Myers, az Anatomy Trains Myofasciális Meridiánok című könyv szerzőjének tanítványa. Az eredeti 190 végzett Strukturális Integrátor továbbadta az Ida Rolf-i hagyományt: Mindösszesen 21 különböző iskolában, tanfolyamon tanulható a mesterség világszerte. A magyarországi oktatás kis csoportokban a személyes fejlődést szem előtt tartva zajlik.

Strukturális Integrátorok Európában

A németországi Európai Rolfing Szövetség (ERA) most végzett először összegzést a szakma európai képviseletéről. 

A napokban közzétett felmérés összesen 910 Strukturális Integrátort számolt össze Európa-szerte. Közöttük két működő magyarországi praxis található, ezek egyike Pegán Attila TestSzobrász® Műhelye.

Egyértelmű, hogy a 910 európai Strukturális Integrátor messze elmarad az évente munkába álló gyógytornászok, oszteopaták, csontkovácsok és masszőrök számától. A mai napig a Strukturális Integráció kívül esik a fősodron. Az országok listáját nézve Németország vezet 345 praxissal, ezt követi Svájc 125, majd Olaszország 87 praxissal.

Az 1 Strukturális Integrátorra eső népesség száma Svájcban a legkedvezőbb: 68.215 főre jut egy szakember. Második Ausztria, ahol ez a szám 188.467, a harmadik helyet meglepetésre Csehország tartja, ahol 226.123 fő jut egy praxisra.

Magyarországon ez a szám 4.885.500.

A magyarországi helyzet

15 végzett TestSzobrász® praktizál jelenleg Magyarországon. Öten Zalaegerszegen és környékén, nyolcan Budapesten, egy-egy Szegeden, Kiskunfélegyházán és Gödöllőn. Ezzel a magyarországi TestSzobrász® lefedettség szórványos, egy szakemberre 651.400 lakos jut. A következő évek célja, hogy elérjük a bűvös 100-as számot a TestSzobrász® képzésben, valamint azért dolgozunk, hogy a TestSzobrász® szolgáltatás mindenhol elérhető legyen hazánkban. 

A TestSzobrászat jelenleg nem akkreditált Sturkturális Integrációs képzés, de várhatóan hamarosan azzá válik. Az eddigi NCBTMB amerikai masszázs szövetségi akkreditáció mellett Magyarországon, magyarul is képzünk majd a Nemzetközi Strukturális Integrátorok Szövetsége (IASI) által elismert Strukturális Integrátorokat, TestSzobrászokat. 

A TestSzobrász® képzés tematikájáról és oktatási módszereiről az alábbi oldalakat ajánljuk:

A TestSzobrász képzés oldala

 

A POROSZOS ÉS AZ ANGOLSZÁSZ MÓDSZER A FELNŐTT OKTATÁSBAN

https://testszobrasz.hu/blog/a-poroszos-es-az-angolszasz-modszer-a-felnott-okatatasban/

 

MENTORKÉPZÉS

https://testszobrasz.hu/blog/mentorkepzes/

OKTATÁS - TUDÁS ÁTADÁS

https://testszobrasz.hu/blog/oktatas-tudas-atadas/

 

A TERAPEUTÁK ÚJ NEMZEDÉKE

https://testszobrasz.hu/blog/a-terapeutak-uj-nemzedeke/

 

 

A kép és a blogbejegyzés forrása:

Ales Urbanczik,

https://rolfguild.eu

https://rolfguild.eu/CensusEurope2019.pdf?fbclid=IwAR18wBCmCz60VnZVB0zlPcye4RVggjlNqoYdQ8ByL0k6JDNSac_AqRYbGUE


 

Vélemény, hozzászólás?