Strukturális Jóga Terápia

Mukunda Stiles 2001-ben megjelent könyvében (Structural Yoga Therapy: Adapting to the Individual) fektette le, és mutatta be először a jóga testtartásra gyakorlot hatását. Ennek jelentősége az, hogy nem a jóga ászanáihoz igazítja a testet, hanem a testtartáshoz keres és adaptál ászanákat. 

Munkáját átdolgozva a TestSzobrászat kezeléseihez olyan ászanákat és ászana sorokat komponáltunk, amelyek  mind a rövidebb 3 kezeléses széria, mind a hoszabb 12 kezeléses széria minden kezelését mozgásban elevenítik meg.

A Strukturális Jóga Terápia kidolgozásának alapvető igényét a TestSzobrász kezelésekre járó vendégeink támaszottták. A kezelések során hamar feltámad a vendégekben az az igény, hogy saját maguk képesek legyenek megőrizni, karbantartani azokat az eredményeket, amelyeket a kezelések alatt elértek.

Eleinte mozgással foglalkozó szakemberekhez küldük a vendégeinket, de hamar rájöttünk, hogy strukturális szemlélet, és a testtartásból eredő minták ismeretét kívánja az a fajta edzés és mozgás, amivel vendégeink képesek tovább fejlődni.

Mogyorósy Krisztinával az utóbbi 6 év folyamatos munkája során kialakult az egyes TestSzobrász kezelésekhez illő jóga órák sorozata.

Terveink szerint 2020 tavaszán elérhetővé válik majd a 3 kezeléses szériához készülő 3 jógaóra online változata, ami útmutatást ad a testtartás fejlesztésére, otthoni környezetben.

Mottónk: „A mozgás a legjobb integrátor”   

További információk az SJT-ről hamarosan itt, a melyvonal.hu blogon jelennek majd meg.

 

Namaste,

Vélemény, hozzászólás?