Blog

A MélyVonal.hu a TestSzobrász közösség blogja, a www.melyvonal.hu néven és helyen elérhető. Célja az emberrel való olyan tevékenységek és foglalatosságok  bemutatása és dokumentálása, amelyek mélyreható változásokat indíthatnak el a testben, lélekben, szellemben egyaránt. A blog szerzői mind saját tapasztalataikat osztják meg az olvasókkal, amelyek komoly szakmai munkán alapszanak. 

Célunk az emberi lénnyel kapcsolatos élvezetes és mély témák körbejárása és a megismert élmények, tudások megosztása. Blogunk leginkább szakmai  érdeklődésre  tarthat számot, de valójában azt gondoljuk, hogy minden ember legfőbb dolga, a saját magával való ismerkedés, a saját maga szakemberévé válni. 

Kellemes nézelődést és ismerkedést kívánunk!

MélyVonal.hu

 

 

20Apr

Pranayama

A klasszikus, 8 fokozatú jóga tradíció 4. szintje a pranayama, ami a légzés tudatosítása és sok gyakorlás által való kontrollálása. A definíció nem is annyira fontos, mint az a tény, hogy a légzésre való figyelés nagyban képes változtatni az élettani folyamatokon.

Hagyományosan…

Tovább ›

28Dec

Strukturális Jóga Terápia

Mukunda Stiles 2001-ben megjelent könyvében (Structural Yoga Therapy: Adapting to the Individual) fektette le, és mutatta be először a jóga testtartásra gyakorlot hatását. Ennek jelentősége az, hogy nem a jóga ászanáihoz igazítja a testet, hanem a testtartáshoz…

Tovább ›

24Dec

A Jóga és a TestSzobrászat

A történet Dr. Ida P. Rolf karrierjének elején kezdődik, az 1940-es évek New Yorkjában, ahol a tudományos kutatói pályát feladó fiatal nő a jóga tanulmányait is alapul véve magánrendelésen látja el a hozzá fordulókat. Módszere arra épül, hogy a vendégeit jógapózokba,…

Tovább ›