TestSzobrász Műhely kezelések

A TestSzobrász kezelések egyik népszerű formája a Műhelyben történő kezelés. Ez lehetőséget teremt arra, hogy a kezelések megfizethetőek maradjanak, és olyanok is részesüljenek a TestSzobrász kezelésekben, akik az egyéni kezeléseket drágának találják.

A Műhely kezelések jellemzője, hogy azokat a TestSzobrász képzésben résztvevő Inasok és Segédek végzik, a TestSzobrász Műhely Vezetőjének szupervíziója mellett. Az így zajló kezelések a Műhely légkörében egész más kereteket adnak, mivel egyszerre egy térben több kezelés is zajlik.

Mi az előnye a Műhely kezeléseknek?

 1. A kezelést kapó vendégek megtanulják testük természetes elfogadását és a normálisan eleinte szégyenlős takargatás helyén saját magát és testét felvállaló természetes büszkeség jelenik meg. 

 2. A másik előnyt a kezelésekből felszabaduló tanulságok és tanítások masszív áramlata jelenti. A kezelések során a terápiás térben megnyilvánuló hatások fokozottan fejlesztik a Műhely munkában résztvevőket, annak ellenére, hogy ez legtöbbször nem tudatos. A Műhely kezelések eredményeit többé-kevésbé mindenki érzi és picit részesének is mondhatja magát. Ez igazi csapatmunka. A módszer a fentiek miatt az önkép fejlesztésén és a magasfokú tanuláson keresztül nagyban fejleszti a társadalmi identitást, a társadalomban elfoglalt helyet és szerepeket.

A TestSzobrász képzés 2019-20-as őszi képzési félévben  összesen 17 db 12-es kezelési szériát végeztünk. Ez 204 kezelést és 17 integrált testet jelent.

Eredmények, összehasonlítás - 1. és 12. kezelések

Munkánk egyik legfontosabb és leglátványosabb szegmense, amikor az első és utolsó kezelés után készült képeket hasonlítjuk össze a vendégekkel együtt. A 12. kezelés után végzett testtartás összehasonlítási eredményeiben az alábbiakat figyeltük:

 • Jelentősen változott az izomzat tónusa

 • A gerinc tartása stabilabbá vált

 • A test érettebbé vált, kislányból érett nő, kisfiús tartásból férfias megjelenés lett

 • A nyirokkeringés változását a bőr színének és állagának változása mutatja

 • Jelentősen változtak a gerinc oldalhajlatai, a medence A/P és oldalirányú billenései, a vállöv helyzete és sok egyéb mellett a testsúly előre tolódása, az előlábra való terhelés sarkakra való áttevődése. Ez utóbbit hívjuk síugró helyzetnek, amiből hiányzik a sarkakra való terhelés, avagy az a képesség, hogy valaki a sarkára tudjon állni. Ez nagyban befolyásolja az egész test tónusát, és a testtartás egyik fő mintájaként tartjuk számon.

A TestSzobrász képzés most befejeződött féléve alatt 5 bemutató kezelést tartottunk. Köszönjük a szép számban megjelent érdeklődőknek a figyelmet és jelenlétet, amivel támogatták a munkánkat!

 

Az alábbi képeken a 12 kezeléses széria előtt és után készült fényképeket hasonlítjuk össze és elemezzük a vendég változásait. (Bal oldali képeken a kezelések előtti testtartás, jobb oldalon a 12. kezelés után készült képek láthatóak)

 • Az alapállás megváltozott, a bal láb befordult a medence alá. Ez megemelte a jobb vállat és bordakosarat. A jobb térd kinyúlt.

 • A köldök és az egész medence visszafordult az eredeti balra csavarodásból. A vállöv vízszintesebb. 

 • Oldalról nézve a síugró póz enyhült, megváltozott. A fül közel került a bokára állított függőleges tengelyhez. Ugyanígy, ez előtt a tengely előtt helyezkedik a térd és a csípő izület is, de több teher nehezedik a sarkakra. A síugró póz fenntartása jelentős energiát nyel el a test hátsó részétől, ami fenntartja az előre dőlést.

 • Hátulról a rendezetlenségből harmónia vált. A csípő balra csavarodása még látszik a lábfejeken és a jobb medence billenés is maradt. A lapockák rendeződtek, a karokkal együtt, a fej középre jött. 

A vendég többek között testmagasságának növekedéséről, a járásának megváltozásáról, a has területének és a vállak helyzetének változásáról számolt be a kezelések kapcsán. 

A TestSzobrász képzés tavaszi félévében március 27-től kezdjük a 3 kezeléses szériát, amit az érdeklődők modellként ingyenesen kipróbálhatnak.

Erre jelentkezni lehet a https://testszobrasz.hu/modell-jelentkezes/ oldalunkon.


 

Vélemény, hozzászólás?