Új ösvény - TestSzobrászat: Az én történetem - Németh R. Róbert

Legalább ötven ismerősöm írt vagy kérdezett szóban az új esztendő beköszönte óta, hogy “mi ez az új év, új élet” dolog. Jelentem, nem költözök sehová, válni sem áll szándékomban, és a megvilágosodás jeleit sem érzem tisztán. :)

Egy kicsit áthangoltam magam, és kinyitottam egy új ajtót.

Minden ott kezdődött, hogy (mint azt sokan tudjátok) nagyon-nagyon régen kínlódtam a hátammal. A főiskolás évek után jött elő ez az állapot, ami az évek előrehaladtával nemhogy javult volna, de inkább romlott, egészen a porckorongsérv kezdemények szolid megjelenéséig... Sok mindent kipróbáltam az elmúlt időszakban. Volt, ami időlegesen használt, volt ami nem. De önmagában a tartásom nem sokat változott. Az előreesett vállaim, a beállt hátizmok, a deréktáji merevség mellett úgy éreztem, be vagyok csomagolva egy hatalmas fóliába, mint egy 68 kilós szendvics, és bármennyire is akarom, nem tudom testem valós határait, igazi teljesítőképességét elérni.

Ekkor találkoztam a TestSzobrászattal. A Pegán Attila által Magyarországon meghonosított, kötőszöveti manuális terápián alapuló, a kezelő és kezelt összehangolt együttműködését igénylő kezeléssorozat komoly változásokat indított meg bennem, testileg és lelkileg egyaránt. Ahogy alakult a tartásom, úgy változtam belül is. Egészen odáig, hogy az alkalmak közbeni beszélgetések hatására úgy döntöttem, ezt a módszert nekem is meg kell tanulnom!

Újabb kezeléseket kaptam a fővárosban, közben figyeltem, tanultam és ismét előrébb lépegettem az úton. Megértettem, hogy az emberi test egy eszméletlenül összetett, komplex rendszer, nem szimplán az egyes testrészek összessége. Egy adott helyen jelentkező probléma oka könnyen lehet, hogy egészen máshol lelhető meg. Azaz, sokszor túl közelről nézve lehet, hogy csak a fát látjuk, az erdőt nem... Az évtizedes berögződött testtartáson kötőszöveti érintéssel – minden ezoterikus sallangtól mentesen - lehet változtatni a vízszintes egyensúly és a függőleges együttállás irányába, ha tényleg akarja az illető.

Most már én is jogosult és képes vagyok arra, hogy másokat támogathassak tartásuk megváltoztatásában, hogy tudatosabb testképpel, testérzettel lehessenek jelen a mindennapokban, kimozduljanak kicsit az olykor szűkre szabott komfortzónából. Nagy-nagy örömmel tölt el azok visszajelzése, akiknek eddig segíthettem az előbbre lépésükben.

Köszönettel tartozok ezért mindenkinek, aki kezelt, inspirált, bátorított, ellátott tanácsokkal, tanított, együtt tanult velem. ...és természetesen családomnak, akik támogattak, kitartottak, és hittek bennem! :)

 

Tovább a TestSzobrász képzés oldalára

Vélemény, hozzászólás?