Következő esemény

TestNevelő képzés indul a TestSzobrász Műhelyben 2017. júniusában

INFORMÁCIÓ

  • Helyszín: TestSzobrász Műhely - Budapest, 1118. Kelenhegyi út 7-9.
  • Vezető/előadó: Pegán Attila
  • Tandíj/részvételi díj: 200000 Ft
  • Kategória: Kezdő
  • Részvétel feltétele: Az alábbiak közül legalább egy végzettség: TestSzobrász, gyógytornász, edző, jógaoktató, humánkineziológus. Versenysportban szerzett tapasztalat előnyt jelent.
  • Időpont: 2017. Június 9-11. és 2017. Június 16-18. +2 nap szabadonválasztott a 2017-es Everness Fesztiválon (Június 20-25, Alsóörs)

TestNevelő = A test mozgását megfigyelni, értelmezni és fejleszteni képes szakember

A TestNevelő képzésben az emberi mozgás megfigyelésére, értelmezésére és fejlesztésére speciális módszert használunk. Ennek alapját az első életév alatt lezajló, úgynevezett fejlődési mozgások adják, amit előttünk többen is felismertek és használnak nagy sikerrel. Ilyen a Dévény módszer a csecsemőkori fejlesztésben, a Laban-Bartenieff ​​​​féle tánc képzés, vagy a Feldenkrais módszer.

A Testnevelő képzés programja:

A fejlődési mozgások egymásra épülő rendszerét használva minden mozgásforma, legyen az jóga, kettlebell, hosszútávfutás, evezés, crossfit, vagy lovasíjászat értelmezhető és fejleszthető nem sport(tradició) specifikus módon. Vagyis a TestNevelő az adott speciális mozgásformától eltérő szemléletmóddal és annak alkalmazásával képes a mozgás alapvető mintáit felismerni, értelmezni és fejleszteni, ami aztán kihat a speciálizált mozgásra is.

Ehhez a TestNevelő a képzésben a következőket tanulja meg:

- A mozgás és mozgás tanulás tudományos háttére 

- Mozgásfejlesztő és értelmező mátrix:

Ez a keretrendszer a fejlődési mozgások és a velük társított terhelés vagy segítség (edzőteremben, jógastúdióban megtalálható gumi szalagok, hevederek, medicinlabdák, ülőlabdák, súlyok, stb) egyénreszabott programjának kialakítására szolgál.

- SFMA©*:

A Szelektív Funkcionális Mozgás Elemzés alkalmazott módszere, amiben a test teljes mozgásterjedelmének vizsgálata zajlik, izületről-izületre. Ez a módszer megmutatja, hogy a mozgásszerv-rendszerben mi, hol, mikor és miért történik.

- Támogató kommunikáció

 

 * A TestNevelő képzés semmilyen módon sem SFMA© képzés! Jogilag vagy bármely más képpen kapcsolat nincs az SFMA© képzéssel, illetve a tulajdonosaival.

Jelentkezés és további információk a  emailcímen,

vagy a  06 1 817 0060 telefonszámon.