Következő esemény

Jelentkezés a TestNevelő képzésre itt!

  • Helyszín: TestSzobrász Műhely - Budapest, 1118. Kelenhegyi út 7-9.
  • Vezető/előadó: Pegán Attila
  • Tandíj/részvételi díj: 250000 Ft
  • Kategória: Kezdő
  • Részvétel feltétele: Az alábbiak közül legalább egy végzettség: TestSzobrász, gyógytornász, edző, jógaoktató, humánkineziológus. Versenysportban szerzett tapasztalat előnyt jelent.
  • Időpont: 2018. Június 1-3. és2018. Június 14-16. +2 nap szabadonválasztott a 2018-as Everness Fesztiválon (Június 20-25, Alsóörs)

A képzésre jelentkezni a  emailcímen lehet.

 

TestNevelő = A test mozgását megfigyelni, értelmezni és fejleszteni képes szakember

A TestNevelő képzésben az emberi mozgás megfigyelésére, értelmezésére és fejlesztésére speciális módszert használunk. Ennek alapját az első életév alatt lezajló, úgynevezett fejlődési mozgások adják, amit előttünk többen is felismertek és használnak nagy sikerrel. Ilyen a Dévény módszer a csecsemőkori fejlesztésben, a Laban-Bartenieff ​​​​féle tánc képzés, vagy a Feldenkrais módszer.

A Testnevelő képzés programja:

A fejlődési mozgások egymásra épülő rendszerét használva minden mozgásforma, legyen az jóga, kettlebell, hosszútávfutás, evezés, crossfit, vagy lovasíjászat értelmezhető és fejleszthető nem sport(tradició) specifikus módon. Vagyis a TestNevelő az adott speciális mozgásformától eltérő szemléletmóddal és annak alkalmazásával képes a mozgás alapvető mintáit felismerni, értelmezni és fejleszteni, ami aztán kihat a speciálizált mozgásra is.

Ez a TestNevelő képzésben egy komplex protokoll szerint zajlik, aminek az első eleme egy általános mozgásfelmérés, amit 7Próbának nevezünk. Ennek a pár perces tesztnek az eredménye megmutatja a test mozgásképességét. Alapvetően az izületek mozgásterjedelmét figyeljök és mérjük. A 7Próba közül azok, ahol a mozgás korlátozott, további KötelezőKöröknek nevezett további, szűkített fókuszú speciális mozdulatok elemzésével megállípítjuk, hogy mi okozhatja a mozgásterjedelem, a mozgás szabadságának beszűkülését.

A KötelezőKörök eredményeinek ismeretében egyénreszabott, speciális mozgásképesség fejlesztő gyakorlatokkal a légzés beállításától a szabad súlyos edzésig kialakítjuk, betanítjuk az edzéstervet és ellenőrizzük az abból adódó fejlődést.  

A képzés témái:

  1. A mozgás és mozgás tanulás tudományos háttére 
  2. Mozgásfejlesztő és értelmező mátrix
  3. SFMA©*:
  4. Mozgásfejlesztés

Ez a keretrendszer a fejlődési mozgások és a velük társított terhelés vagy segítség (edzőteremben, jógastúdióban megtalálható gumi szalagok, hevederek, medicinlabdák, ülőlabdák, súlyok, stb) egyénreszabott programjának kialakítására szolgál.

A Szelektív Funkcionális Mozgás Elemzés alkalmazott módszere, amiben a test teljes mozgásterjedelmének vizsgálata zajlik, izületről-izületre. Ez a módszer megmutatja, hogy a mozgásszerv-rendszerben mi, hol, mikor és miért történik.

 * A TestNevelő képzés semmilyen módon sem SFMA© képzés! Jogilag vagy bármely más képpen kapcsolat nincs az SFMA© képzéssel, illetve a tulajdonosaival.