A vendég

Az előző bejegyzésben a TestSzobrászok nézőpontjáról, szakterületéről esett szó. Ez röviden a struktúrális szemlélet. A vendégek ennek megfelelően mindenféle panaszokkal, tünetekkel keresik fel a TestSzobrászokat. Igazság szerint mindegy is, hogy milyen panasszal, vagy diagnózissal jön a vendég.  A TestSzobrász elsősorban struktúrálisan, avagy a szervezet belső viszonyait szem előtt tartva mér fel, állít fel kezelési stratégiát és végül végzi a kezelést.

Az viszont, hogy a TestSzobrászok kikkel tudnak eredményesen dolgozni, vagyis mire jó a TestSzobrászat nagyban függ a vendég attitűdjétől. E szerint alapvetően 4 fő vendégtípust különböztetünk meg. Ezt a mai divatos marketinges felfogással a fogyasztói csoportok meghatározásának, szegmentációjának nevezzik.

Ilyen jellegű "marketing" munkát eredetileg és elsőként maga Dr. Ida Rolf végezett a Struktúrális Integráció területén, ahová a TestSzobrászat is tartozik. Ő úgy fejezte ezt ki, hogy hozzá két féle ember jön kezelésre. Az egyik a hátfájós, az a fajta akit leköt a fájdalom érzet és annak elmúlását várja. A másik fajta ellenben az, aki már belefáradt a fájdalom érzetbe és elege lett, tenni, változtatni akar valamit az életén.

A TestSzobrászatban ezt a csoportosítást kiterjesztettük. Valóban jelentős az első csoportba tartozó hátfájósok száma. A TestSzobrászat azonban nem a legmegfelelőbb akut fájdalmak enyhítésében. Sokkal inkább a krónikus, hosszú ideje fenálló főleg struktúrális eredetű eseteknél hatékony.  

A második csoport, aki megtalálja a TestSzobrászt, azokból áll, akik már mindenkinél jártak a problémájukkal, de végső megoldást nem találtak még. Nekik rendszerint a TestSzobrász tud újat mondani az állapotukról, egy konzultáció alkalmával a TestOlvasást követően. Amennyiben strukturális tényezője is van a panaszuknak, a TestSzobrász kezelések hosszantartó eredményt képesek létrehozni.

A harmadik csoportja a TestSzobrászhoz fordulóknak a motivált emberek csoportja. Őket arról lehet megismerni, hogy jellemzően a testük használatából élnek. Ilyenek a sportolók, a zenészek, az előadóművészek, a táncművészek, illetve a speciális munkát végzők, például a rendőrök, katonák. Számukra létfontosságú a testük működése és egészsége. Velük igazán öröm a munka, mert mindketten ugyan abban érdekeltek. A test minnél gazdaságosabb és tudatosabb használatában.

A negyedik csoportba a társterületek szakemberei tartoznak. Ők az egészségügyben, valamint a wellness és a fitness, vagy a sport területén dolgoznak és az emberi teljesítmény fokozásával foglalkoznak. A gyógytornászok, nővérek, masszőrök, jógások és személyi edzők, a kűzdősportosok, akik tudásukat szeretnék fejleszteni a kezelések kapcsán. Közűlük kerülnek ki azok, akik később TestSzobrászok lesznek.

Az utolsó beazonosított vendégcsoport a már változásban lévőké. Ők speciális helyzetben vannak. Életkörülményeikben nagy horderejű változásokon mennek keresztül. Ilyen jellemzően egy költözés, munkahely változtatás, születés, szülés, elhalálozás, házasság, vagy válás, vagy az életkorból adódó helyezetek, mint kamasz kor, változó kor, midlife krízis, nyugdíjazás. Nekik a TestSzobrász kezelések mentén bekövetkező változások már nem újak, hanem erősítik, facilitálják a már éppen folyamatban lévő nagyobb változást. Ezért jellemzően jobban képesek az életüket döntően befolyásoló változásokat elviselni és akár saját hasznukra is fordítani azokat.

Amennyiben úgy érzed, hogy valamelyik csoportba tartozol, nyugodtan keress fel egy TestSzobrászt egy ingyenes konzultáció erejéig.

 

Vélemény, hozzászólás?