Sorsfordító

A TestSzobrász kezeléseket jellemzően nagyon különböző hátterű, panaszú és igényü vendégek keresik fel. Ezenfelül a különböző esetekre és területre specializálódó TestSzobrász alapvetően ezeket a vendégeket, vendégkört vonzzák. Míg az egyik TestSzobrász a gyermekkori testtartásmintákra fókuszál és praxisa egy részét gyerekek teszik ki, addig egy másik TestSzobrász a szülés utáni struktúrális állapot ismerője, és képes holisztikus szemlélettel megtalálni és visszahozni az erőt és tartást a medence és a lumbális gerincszakasz területére. Más TestSzobrászok a sportolók testtartását és mozgásfunkcióját kezelik.

E különböző esetcsoportokra, és az összes többi esetre is azonban minden TestSzobrász ugyanabból a szemszögből tekint. Ez a strukturális szemlélet. A TestSzobrászok egyetértenek abban, hogy a testtartás alapvetően határozza meg az életminőséget.

Ezért a TestSzobrász a testtartási hibák keresése és azonosítása helyett, a testtartást és a test formáját meghatározó kollagénhálót vizsgálja. Azt deríti ki, hogy ez a kollagénháló, divatos nevén fascia, hol, milyen feszültségeket tárol. Ezen területek lazítása képes a testtartást jelentősen, szemmel láthatóan és hosszantartóan változtatni.

Mivel a fascia (fasciális kötőszövet) a test minden szerkezetének, szervének, csontjának, izületeinek és izmainak is stabil kollagénhálót, mintegy felépítményt ad, meghatározza azok szabadságát, funkcióját. Ezért lehet, hogy az edzés nem mindig hozza meg a várt tónust, látványt, eredményt. Ahol a kollagénháló feszes, ott az izom sem tud fejlődni.

A fascia feszültségének a TestSzobrász kezelésekkel való változtatása hatására a testrészek kiszabadulnak a rögzült testtartásból és új dolgokra lesznek képesek, használhatóak. Jellemzően megnő a szervezet energiaszintje és megjelenik az egészséges szintű mozgási iránti vágy.

Ezenfelül ebben a szövetfajtában a fasciában raktározzuk el az élményeinket, az életünk meghatározó eseményeit, traumákat, örömöt és jó érzéseket is. Fizikai feszültség formájában (mechanikai munka, vagy erő) a fascia médiumként tárolja a valaha minket ért összes hatást. Ezen rögzített élmények a fascia fizikai szerkezetének változásán keresztül, a testtartás változásával együtt mozdulnak, megnyilvánulnak, és újra hozzáférhetővé válnak. A TestSzobrász kezelések ezért gyakran önismereti feladatokat adnak a lélek szintjén.     

A fenti két síkon párhuzamosan lezajló folyamat jelentős változást hoz az ember életébe. Jellemzően ezért, egy 3-as vagy 12-es TestSzobrász kezelés sorozat sorsfordító hatású.

Az ehhez hasonló sorfordító élményeket és azok következményeit, hatásait a hollywoodi filmipar két emblametikus módon mutatta be. Az egyik Morpheus piros pirulája a Mátrixból, a másik Doki fluxus kondenzátora a Vissza a Jövőből.

Üdvözlünk a fizikai valóságban!

 

Tovább a TestSzobrász képzés oldalára

 

   

Vélemény, hozzászólás?